Használati útmutató

Használat előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

A GynoPatch olyan egészségügyi tapasz, amely a női külső nemi szervet kívülről lezárja, így meggátolja a szokásos uszodai, szabad vízi, szaunában, szoláriumban, fitnesz tevékenység és nedves közegben végzett sport tevékenység közben szerzett női nemi szervi fertőzések kialakulását.

Menstruációs időszak alatt az egészségügyi tampon felhelyezése után a tapasz használata kiegészíti a higiéniás biztonságérzetet.

Tartalom: a csomagolás 5 darab tapaszt tartalmaz.

Ellenjavallatok: hagyományos sebtapaszok összetevőire kialakult, ismert allergiás reakció. Pl.: latex.

Óvintézkedések

  • Felhasználásig szobahőmérsékleten (4 és 30 °C között), száraz helyen tárolandó.
  • Ne használja fel az egyedi csomagoláson feltüntetett lejárati idő után!
  • A GynoPatch tapasz egyszer használatos.
  • Alkalmanként öt tapasznál többet ne használjon!
  • Szaunában történő használatkor felhelyezett tapasszal csak törülközőre üljön vagy feküdjön a bőr-irritáció megelőzése céljából!

A védendő terület és környékének előkészítése

A GynoPatch tapasz a női nemi szervet fedi a szeméremcsonttól a gátig, de a végbélnyílást szabadon hagyja (7. ábra).

  • A külső nemi szervet és környékét tisztítsa meg a higiéniás alapszabályok szerint mosakodó géllel vagy egyéb tisztálkodó szerrel, és azt teljesen öblítse le!
  • Törölje szárazra a szeméremdomb és a nemi szerv környékét!
  • A genitáliák környékén az uszodai tapasz felhelyezési zónájának megfelelően a szőrzet eltávolítása (borotválása, gyantázása) szükséges, mert a szőrzet nagymértékben rontja a feltapadást. Epiláló vegyszerek használata ezen a területen nem ajánlott.

Használata

Mivel a GynoPatch tapasz a női húgycsőnyílást is lefedi, közvetlenül felhelyezés előtt ajánlott a vizelet kiürítése.

Használat során esetleges vizelési inger esetén a teljes tapaszt távolítsa el, majd a vizelet ürítése után a szárazra törölt nemi szervre helyezzen fel új tapaszt, mert egy tapasz csak egyszer használható!

Felhelyezése

Nyissa ki a csomagolást és vegye ki a tapaszt. Húzza le a védőpapír alsó részét a tapasz hátoldaláról, hogy szabaddá váljon az öntapadó felület (1. ábra).
Helyezze a tapaszt a 2. ábrának megfelelően a tenyerébe úgy, hogy középső ujjának végét ne fedje a tapasz. Közben a tapasz szabaddá vált anyagát ne gyűrje össze.
A tapasz felhelyezéséhez szükséges ideális testtartás a 3. ábrán látható. Ez biztosítja a tapasz feszülés-mentes felhelyezését, és azt, hogy a különböző sportos mozdulatok következtében ne váljon el a bőrfelülettől.
A tenyerébe helyezett tapaszt fordítsa a nemi szerve felé úgy, hogy a szabadon maradt középső ujjával megérinti a végbélnyílást, majd először a középső ujjával és csak ezután a mutató és gyűrűs ujjával simítsa a tapaszt buborékmentesen a bőrére.
Húzza le a védőpapír felső részét a tapasz hátoldaláról az egyik kezével és közben másik kezével simítsa buborékmentesen a tapaszt a bőrére. (4. ábra)
A tapasz akkor van megfelelő pozícióban, ha alsó pólusa a gáton (a hüvely alsó pólusa és a végbélnyílás felső pólusa közötti területen), valamint a külső nemi szervek teljes felületén, és annak környékén tapad feszülés mentesen (5. ábra). Most erősen nyomja a tapaszt teljes terjedelmében a bőrére.
Ebben a helyzetben a GynoPatch tapaszt még egy műanyag fólia fedi. Fogja meg a fólia felső színes szélét és a bőrfelületével párhuzamosan húzza lefelé (6. ábra). Ismét nyomja erősen a tapaszt teljes terjedelmében a bőrére.
Ideális esetben a GynoPatch tapasz teljes terjedelmében a testfelületre tapad (7. ábra).
Úszás előtt várjon még 10 percet, hogy a tapasz felvegye teste hőmérsékletét a még jobb tapadás érdekében.

Eltávolítása

Ujjával nyomja meg a bőrfelületet közvetlenül a tapasz mellett. Az így elváló tapaszt fogja meg, és lassan húzza le a bőrről testfelületével párhuzamosan. Szükség esetén egészségügyi oldószer is alkalmazható a tapasz eltávolításának elősegítésére.

Megsemmisítés

A GynoPatch tapasz felhelyezése során keletkezett papír és műanyag alkotórészeket, valamint az elhasznált tapaszt dobja a szelektív hulladékgyűjtőbe!

 

Az útmutató kibocsátásának időpontja: 2016. 03. 08.